Em dic Andreu, tinc molts anys, i faig coses.

Vaig néixer a Vic, l’estiu de 1986. Vaig passar la meva infància i adolescència a Taradell i posteriorment em vaig traslladar a Vic, on visc actualment.
Degut a les meves tendències pel dibuix, vaig decidir estudiar un grau mig i superior en disseny, sóc tècnic superior en disseny gràfic i arts plàstiques per EASD Vic. Vaig fer les pràctiques de disseny a Eumogràfic, i alhora m’adonava que potser no em volia dedicar professionalment a el disseny gràfic.

Avís de postureig: L’any 2015 vaig guanyar el concurs per la creació de la marca que representa VICCC, Capital de la cultura Catalana 2016, vaig presentar el projecte quan faltava una hora per el tancament del termini de presentació: Uns amics van insistir en què havia de presentar-lo, jo pensava que no valia la pena. Grata sorpresa.

Mai he buscat feina de dissenyador gràfic: Possiblement me’n sortiria, però no ho veig com la meva professió. Els estudis de disseny gràfic van influenciar-me  artísticament. Ara no em veig 8 hores davant l’ordinador intentant crear o maquetar i després arribar a casa i seguir ideant i creant els meus projectes personals. Això sense tenir en compte que la meva visió s’ha deteriorat els últims anys i m’agradaria exposar-me el mínim a les pantalles.

El meu interès per allò gràfic i el pas per l’escola d’arts

Abans d’anar per primera vegada a l’escola d’arts dibuixava tires còmiques, lletres gòtiques, sabia fer anar el photoshop i retallava imatges i modificava logotips. Mirava amb recèl (i encara ho faig) les pintures, composicions i idees de grans artistes com chema madoz i Joan Brossa. A l’escola d’art vaig aprendre molt, sobretot pel que fa al programari d’adobe, entre això i la meva curiositat personal vaig adquirir un nivell excel·lent de photoshop, illustrator i si, també Indesign.  El més útil ha estat el coneixement ampli de photoshop i illustrator, la barreja d’ambdós programes ha estat clau en l’ampliació de les meves creacions. L’indesign, el famós programa de maquetació, a mi em serveix per realitzar collages digitals, per la facilitat d’inserció d’imatges en marcs i pel gran cache que té el programa, eina que em permet realitzar time-lapses de les creacions.
Unes de les assignatures que més em van influenciar van ser les tècniques artístiques (Santi) i tipografia (Miquel), anava a dir que Fotografia, però el meu amor per l’obra de Chema Madoz venia d’abans. A tècniques artístiques amb en Santi va ser per l’aprenentatge de diverses tècniques i processos: vaig aprendre gravat en relleu, stencil i em va ensenyar David Hockney i la seva tècnica de collage. A tipografia vam fer una sèrie d’exercicis que em van inspirar, com la creació de tipografies a partir de coses analògiques, o collage de llibres antics.
També hi havia altres assignatures com Projectes gràfics i Teoria del disseny, amb en Jep i la Cristina, els dec molts dels meus coneixements pelque fa a comunicació visual.  La resta d’assignatures tampoc estaven malament,  en general, el meu pas per l’escola d’arts va ser una experiència fantàstica, que repetiria ara mateix. Guardo molt bon record dels companys i companyes i va ser un honor ser delegat durant 3 anys. xD

Després de l’escola d’arts vaig dedicar-me professionalment a altres àmbits, i paral·lelament vaig seguir creant contingut, dibuix, collage, fotografia, timelapse, gravats, logotips..etc

La meva extensa etapa com universitari

L’any 2016 vaig decidir tornar a estudiar, en aquest cas em vaig decidir a especialitzar-me en creació tipogràfica i fer la meva pròpia fundició o projecte tipogràfic: un postgrau de disseny tipogràfic a SEEWAY m’hauria dajudar, era a Barcelona, em van acceptar. Dues setmanes abans de l’inici es va anul·lar per falta de gent. Quina frustració.
Després d’aquest desengany vaig seguir indagant en la tipografia pel meu compte i vaig comprar una llicència de Fontlab per poder dissenyar i vendre les meves creacions, posteriorment vaig redescobrir el gravat i… Aquí estic, obrint la meva petita i cutre botiga a Etsy.  De moment només venc tipografies però més endavant també vendré els meus gravats i intentaré gestionar el tema dels enviaments internacionals.

Espero que ara em coneguis una mica més. 🙂

Al pròxim post parlaré de la botiga que he obert a Etsy, fins alhesores!